• Kvällens värd var Jack Vreeswijk som fick ruinen att gunga.
  • Jesper Odelberg och hans band underhöll inför fullsatta läktare.
  • Niklas Strömstedt, Eric Bazilian, Harmony Montclair och Mats Wester spelade under avslutningskvällen av Visfestivalen.

Vreeswijks visor värmde i ruinen

Fullsatt avslutningskväll för Visfestivalen

Den 49:e upplagan av Visfestivalen avslutades med värmande musik, nostalgi och fullsatta läktare. Kvällens värd, Jack Vreeswijk, höll i tyglarna och fick med sin fars vissånger hela ruinen att gunga. – Det är en fantastisk festival med underbara människor, säger Jack Vreeswijk.
Den tredje och sista visdagen i Västervik blev en stor folkfest. Sedan tidigare var alla 1 500 biljetter slutsålda och ruinen invaderades i lördags av förväntansfulla och musikglada människor.
Jack Vreeswijk, son till den folkkäre vissångaren Cornelis Vreeswijk, var kvällens sjungande värd och trots att den härliga sommarkänslan bytts ut mot ett kyligare väder höjde Jack temperaturen några pinnhål med sin fars igenkänningsbara visor.
– Jag har nog varit här ungefär 16 gånger och det känns just nu som att jag är hemma, träffar polarna och går på den årliga personalträffen. Det är många människor som jag inte har träffat på väldigt länge, säger Jack Vreeswijk.
Hur var det att vara sjungande värd?
– Det var både nervöst och pirrigt men när jag fick förfrågan ville jag naturligtvis prova på det.

”Ett bra evenemang”

Efter den svängande inledningen tog Jesper Odelberg över stafettpinnen. Med sitt relativt nyskapade band med tre musiker från Göteborg bjöd den mångsysslande sångaren på egna låtar och många skratt.
Niklas Strömstedt har stått på ruinens scen totalt fem gånger och i lördags spelade han tillsammans Eric Bazilian, Harmony Montclair och Mats Wester.