• Krzysztof Kasprzak har inte varit bra nog den här säsongen, men var poängbäst i Västervik med sina tio poäng, lika många som Przemyslaw Pawlicki.

Västervik överkört i Hallstavik

Rospiggarna vann med 55-35

Nu talar allt för Allsvenskan

Det var väl inte många som trodde att tabelljumbon Västervik Speedway skulle kunna rå på serietvåan Rospiggarna på Parken i Hallstavik. Det kunde man inte heller, det blev som vanligt storstryk, den här gången med hela 55-35 inför Elitseriens bästa publiksiffra den här säsongen, 4863 personer. Nu talar allt för Allsvenskan nästa säsong för Västervik.
er längre, vi är helt enkelt inte bra nog, konstaterar luttrade Västerviks-lagledaren Patrik Hag.
Första heatet blev talande för resten av matchen. Västervik var där på väg mot en femetta, men nye Västerviksföraren Tobiasz Musielak passerades i sista kurvan av VM-föraren Andreas Jonsson och Przemyslaw Pawlicki klantade dessutom till det som tvåa och passerades förutom av Jonsson även av finländaren Timo Lahti och blev oförklarligt sist i heatet.

Tog femetta

Därefter blev det en femetta för hemmalaget och ett sedvanligt tidigt stort underläge för Västervik. Som man lika sedvanligt den här säsongen inte repade sig ifrån.
Västervik tog faktiskt en femetta i det femte heatet, ett av endast två heat där man hade poängövervikt i matchen. Mathias Thörnblom vann här tack vare lagkamraten Hans Andersens fina parkörning och Rospiggarna Grzegorz Walasek och Chris Harris var trea och fyra i heatet.