• Torbjörn Karlsson tar tycker det är roligt att kunna ge Västervik ett eget kaffe. Foto: Lena Dahlberg
  • Västervik mellanrost finns i flera butiker i Västervik. Även andra orter i närheten har snart ett eget kaffemärke.

Västervik får eget kaffe

”Det är ett kul sätt att marknadsföra staden på”

Att förknippa en stad med ett delikatesskaffe är ingen dum idé, tänkte Torbjörn Karlsson när han började med företaget Kaffelagret. Och funkar det i Säffle så går det säkert i Västervik.

Torbjörn Karlsson från Säffle har nyligen flyttat till Gamleby. Han har en brokig bakgrund inom både vård, verkstad och industri. Han är även utbildad massör och hängiven ledare inom ungdomsfotbollen.

– För ett tag sedan bestämde jag mitt för att göra något nytt. Jag gillar att bo på ställen med gamla miljöer, att det blev just Gamleby och Västervik är nog mest en slump.

Med sig i bagaget har han företaget Sir John Group och den nystartade verksamheten ”Kaffelagret”.

– Jag vill gärna hjälpa till att marknadsföra Västervik. Att göra det med hjälp av ”Västervik mellanrost” kan vara ett sätt.

Känd revy inspirerade

Det var i höstas som Torbjörn Karlsson gjorde slag i saken. Han ville ge Säffle ett varumärke och tog den gamla 88-öresrevyn med Hasse & Tage till hjälp.

– Jag började saluföra Säffles eget kaffe ”Säffle – en kopp kaffe”. Namnet är taget från en gammal revy av Hasse och Tage där Hasse säger den kända repliken: ”Säffle, kan jag få en kopp kaffe?”.

– Det blev lyckat och jag har sålt en hel del. Nu gör jag samma sak i Västervik.

Föreningar kan sälja

Kaffet kommer från kafferosteriet Bergstrands kafferosteri i Göteborg.

– Det är ett av de bästa i Sverige och står för kvalité, säger Torbjörn Karlsson.

Västerviks mellanrost har varit ute till försäljning sedan början av maj. Dessutom kan man dricka kaffet hos Frunchlådan.

– Nu ska jag även ge olika idrottsföreningar möjlighet att sälja kaffet. Jag brinner för idrotten och vet hur svårt det kan vara att få in pengar.