• Lotta Gustavsson hjälper Anette Bohlin att hitta matchande top till sommarens nya golfkjol.
  • Yngve Andersson är en aktiv seniorgolfare. Här visar han ett set med bärbag från Wilson, tänkt till utlåning.

Vårens och sommarens funktionskläder

- för både golfare och andra

Golfshopen på Västerviks Golfklubb är fylld med moderiktiga kläder till både dam och herr. Något som allt fler uppmärksammat. - Det är många som hittar ut hit nu, säger Lotta Gustavsson. Inte bara golfare.

Jackor, pikè, skjortor, byxor och shorts. Dessutom ett stort utbud av både skärmar, kepsar och skor. Här går att hitta det mesta, både för golfspelaren och den som gillar snygga funktionskläder.

- Vi har utökat klädsidan mycket sedan jag började här för 15 år sedan, säger Lotta Gustavsson som tillsammans med Malin Gustavsson, Pernilla Svensson och Daniel Ö Olsson ser till att både shop och reception fungerar.

Kjol med shorts

Liksom i resten av klädmodet denna vår är det mycket färg som gäller. Lila, turkost och rosa finns att matcha från topp till tå, men även basplagg i vitt och svart.

- För de flesta är det viktigt med stretch i kläderna, de ska vara sköna att röra sig i och lätta att tvätta. Anette Bohlin är en av stamkunderna. Hon gillar att matcha och har hittat sitt favoritmärke, Röhnisch.

- Jag gillar den här kjolen med shorts i, den har jag i många färger nu.

Allt för golf

Det finns inte bara kläder i shopen. Klubbor, bollar och bagar är förstås en stor del av sortimentet. Till årets nyheter hör ett set med bärbag från Wilson, tänkt till utlåning.

- Bra för den som vill prova ett helt nytt set, tycker Yngve Andersson, pigg pensionär och golfare sedan många år tillbaka.

Lena Dahlberg