• Mattias Schörling är nöjd med flytten till Lunnargatan och den välanpassade lokalen. Västerviks Auktionsbyrå auktionerar ut allt mellan himmel och jord - även bilar. Foto: Lena Dahlberg

Välplanerat och välfyllt hos Mattias

Ett år efter byggstart

Den nya lokalen är 100 kvadrat mindre, men betydligt bättre utnyttjad med bättre flöden och snabbare hantering av varor. Mattias Schörling, Västerviks Auktionsbyrå, är mer än nöjd med nybyggnationen på Lunnargatan. – Det finns en hel del nya idéer som jag hoppas kunna förverkliga framöver.

Ett glasat visningshörn skvallrar om lite av innehållet i den 900 kvadratmeter stora byggnaden. Möbler, diverse prylar och en cykel. I ”fabriken” innanför finns desto mer, och det fylls på i rask takt hela tiden.

– Vi hade 1000 ineffektiva kvadrat tidigare, nu har vi byggt en lokal som är anpassad efter våra behov. Det är som ett löpande band i en fabrik, säger Mattias Schörling och tar en kort paus i arbetet med att inregistrera, fotografera och bära ut varor till visningsavdelningen.

Fler idéer

I september 2013 rullade de första maskinerna in på området, i december påbörjades arbetet med byggnaden. Och i juni 2014 var det slutbesiktning.

– Vi började flytta in så smått i juli men det är nu efter sommaren som det fungerar fullt ut. I oktober planerar vi för en officiell invigning.

Lokalen är alltså så gott som färdig, men det finns fler ytor att fylla på den 7000 kvadrat stora tomten.

– Idéer saknas inte, men först måste vi landa i det här och fixa klart med alla detaljer.

Bilförmedling

Även om bilförmedling förekom tidigare är det en nisch som växer hos Västerviks Auktionsbyrå.

– Nu när vi har mer plats kan vi ställa upp de bilar vi auktionerar ut, det gör att fler ser vilka som är i omlopp.

– Det finns förstås möjlighet att komma hit och titta och provköra. Den som kan lite om bilar kan säkert göra fynd.