• Det går åt en hel del ideell arbetskraft för att bygga Loftahammarsutställningen. Här är ett gäng som lägger ner mycket tid. Fr v Gunnar Nilsson , Bengt Davidsson, Lennart Simonsson, Herbert Johansson och Lennart Andersson. Foto: Per-Åke Eriksson
  • Loftahammarsutställningen kommer att använda en del av området mellan marinorna för arrangemanget. Foto: Lena Dahlberg

Utställning i dagarna tre – för 31:a gången

På fredag är det dags att sätta fokus på Loftahammar igen. Den utställning som från början var tänkt att lyfta fram lokala företagare har vuxit till ett brett arrangemang.

Loftahammarsutställningen innehåller det mesta och riktar sig till alla åldrar. Uppvisningar, barnaktiviteter, sång- och musikframträdanden och många olika företag kommer att finnas på plats under hela helgen.

– I år flyttar vi utställningen ner till vattnet och binder ihop marinorna med en mängd olika utställare och aktiviteter, säger Per-Åke Eriksson, sekreterare i Loftahammars intresseförening.

Vatten och eld

Vattnet kommer att användas för flera olika uppvisningar. Både av sjöräddningsbåtar och modellbåtar. Dessutom kappsegling och prova-på-segling.

På land blir det bland annat drillflickor, Gamleby brukshundsklubb, eldshow och en föreläsning med Sven Yrvind. Dessutom utställare från halva Sverige.

– Det viktiga har alltid varit att låta våra lokala företagare visa upp sin verksamhet, men på senare år har vi breddat oss. Det finns många som är intresserade av att komma hit, säger Per-Åke Eriksson.