• Janne Helleblad, Emil Pettersson och Pierre Gustavsson jobbar med att inreda en vind. Takfönster ger ljus och ventilation - och är en mysfaktor. Foto: Lena Dahlberg

Utöka boytan med en inredd vind

För tillfället är det en kallvind som ska isoleras och göras om till ett användbart rum. Men många av de arbeten som Janne Helleblad åtar sig handlar om vattenskador. – Badrum och kök. Där har vi flest uppdrag.
Byggföretaget Byggservice AB har funnits sedan 1999. Ägaren Janne Helleblad är utbildad snickare och har jobbat som det sedan studenten för snart 20 år sedan.
– Tanken att starta eget har alltid funnits där, även om det blev lite tidigare än jag först tänkte. Nu har jag fem anställda, både snickare och plattsättare med våtrumsbehörighet.

Dagsljus till vindsrum

Att isolera en vind för att familjen växer och behöver mer utrymme är ett ganska vanligt byggprojekt, enligt Helleblad.
– Har man den möjligheten är det ett bra alternativ till att bygga ut eller byta hus. Speciellt om man trivs i området och med huset i övrigt.
Arbetet handlar om att isolera, sätta byggskivor, lägga golv och dra ny el. Dessutom kan det vara trevligt med ett takfönster. Både för ljusets skull och för ventilation sommartid.