• My Johansson, Amanda Söderlind, Louise Hansson och Robin Masth på Västervik Tourist Center har många utflyktsmål att tipsa om i Västerviks kommun. Foto: Lena Dahlberg

Utflyktstips i Västerviks kommun

Gänget som jobbar på Västervik Tourist Center har som jobb att tipsa turister och besökare vad som kan vara trevligt att titta på runt om i kommunen. Tipsen är såklart till även för Västerviksborna.

Robin Masth

- Almviks tegelbruk: inte bara för att jag är från Almvik utan för att det är väldigt fascinerande. Ett bra bevarat tegelbruk där det erbjuds guidade turer.

- Lilla Återbruket i Vråka.

- Stenebo gruva i Ukna.

 

Amanda Söderlind

- Konst & fika i Edsbruk: ett mysigt ställe med café intill vattenfall och där lokala konstnärer ställer ut.

- Garpedansberget i Gamleby.

- Örn- och sälsafari i Västerviks skärgård.

 

My Johansson

- Västervik Outdoor erbjuder äventyr med kajak, klättring, dykning, fiske eller vandring. Boka en guide så ger det en extra dimension till äventyret.

- Badplatsen i Blankaholm med bryggor, sand och berg.

- Händelöp utanför Västervik – ett perfekt ställe för en picknick.

 

Louise Hansson

- Hjorted hembygdspark: mysig gammal miljö där Motor- och hantverksdagen är den stora grejen men dit man kan åka när som helst. Ibland serveras det våfflor och det är nära till badet.

- Littorinas stenar i Västervik.

- Loftahammar: hela orten - det finns så många aktiviteter där.

 

Fler tips

Loftahammar har en alldeles egen sommarturistbyrå. I Västerviks kommun finns dessutom åtta servicepunkter (se artikel intill) där man kan få information och tillgång till internet. Det finns också fyra så kallade Infopoints i kommunen med personlig service och turistinformation: Tindered Lantkök, Västervik Resort, Linas Skafferi i Gamleby och ICA Maxi Västervik.