• Kristina Hörnqvist ”laddar batterierna” i sin butik i källaren. Att sy kläder till barnbarnen är en rolig avkoppling. Foto: Lena Dahlberg
  • Glitter, glamour och glänsande tyger är en liten del av utbudet. Här finns även tyger till möbler, mode och barn.

Tyger är Kristinas passion och hobby

Knackar du på hemma hos Kristina Hörnqvist så visar det sig att hon har massor med tyger och tillbehör i källaren. En hobby som växt och blivit till en liten butik – Tygeriet.

Kristina Hörnqvist har alltid varit intresserad av tyger och sömnad och är ”nästan” utbildad textillärare.

– Jag läste alla roliga kurser, men när vi skulle börja med pedagogiken insåg jag att det var ju inte lärare jag ville bli.

– Jag utbildade mig till trafikingenjör istället, men fortsatte med mitt intresse på fritiden. När jag började sälja tyger för ett par år sedan blev Tygeriet ett passande namn. Namnet kommer av att min mamma alltid sa ”och du sitter där och håller på med ditt tygeri”, när jag satt och sydde där hemma.

Syr till husbehov

Det finns ett stort utbud av barntyger, möbeltyger och modetyger i hennes källarlokal. Och tillbehör.

– Att komma ner hit är avkoppling för mig. Ett sätt att ladda batterierna. Jag syr inte till andra, men till mig själv och barnbarnen. Projektet just nu är en showdräkt i sidenduchesse till min dotter.

Även om tiden inte räcker till för så mycket mer än sömnad till husbehov så har Kristina Hörnqvist idéer för framtiden.

– Det vore väldigt kul att ha sykurs eller träffar för intresserade här. Men det får vänta. Just nu satsar jag på försäljning och rådgivning några kvällar per vecka. Det är roligt det med!