• Nicklas Fornell, Camilla Kjellén och Mattias Fornell driver Centralhotellet sedan 2008. Foto: Lena Dahlberg

Tredje generationen hotellägare

”Vi vill vara ett litet familjärt alternativ”

Centralhotellet drivs sedan 2008 av bröderna Nicklas och Mattias Fornell samt deras kusin Camilla Kjellén. – Vi har i stort sett vuxit upp här på hotellet så det kändes självklart att ta över.

– Det var farfar Stig och farmor Alice som startade Centralhotellet 1968. Till att börja med fanns här endast ett tiotal platser, berättar Nicklas Fornell. När sedan deras tre barn tog över 1988 byggde de till en hel del och nu finns här 39 rum.

– Hotellet ser fortfarande ut som det gjorde då, frånsett att vi har renoverat i omgångar förstås.

Renovering pågår

De tre delägarna hjälps åt med arbetet i receptionen, men har i övrigt olika ansvarsområden. Nicklas Fornell har hand om marknadsföring, IT och inköp. Mattias Fornell är ansvarig för fastighetsskötseln och Camilla Kjellén jobbar med administrativa uppgifter. Dessutom finns det fem anställda.

Just nu pågår en renovering av badrummen i sju av rummen.

– För tre år sedan gjorde vi iordning källarvåningen. Att se till att rummen är fina är ju ett arbete som pågår hela tiden.

Framtida planer

Centralhotellet samarbetar med andra för att kunna erbjuda paketlösningar till konferensgäster och andra sällskap.

– Vi har många golfgäster och samarbetar då med Västerviks Golf Ekhagen. Vår ambition är att vara det familjära alternativet, och vi tar oss gärna tid för en pratstund med gästerna.

– Vi har inget konferensrum för tillfället, men det finns planer på att kunna erbjuda det till hösten, säger Nicklas Fornell.