• Stefan Norén med sin välskötta Volvo Amazon polisbil från 1969. Foto: Lena Dahlberg
  • Arne och Gunni Bjäss hade åkt från Lenhovda i sin herrgårdsvagn från 1962 för att delta i den årliga Volvo Amazon-träffen, denna gång på Lysingsbadet.
  • Bertil Lööf, träffansvarig, kom tillsammans med sin fru Eija i en pärlvit treväxlad skönhet från 1966.

Träff för 60-talet välvårdade skönheter

”Det är många som kommer fram och är nyfikna”

En unik svartvit polisbil, flera husvagnsekipage modell äldre och ett 60-tal Volvo Amazon från Svenska Volvo Amazonklubben rullade in på Västerviks Resort Lysingsbadet när medlemmarna hade sin årliga träff. – Vi är 2517 medlemmar och flera av oss träffas en gång om året på olika träffar, berättar Bertil Lööf, ägare till en pärlvit, 3-växlad Amazon från 1966.

Amazon efter Amazon checkade in på Lysingsbadet, den ena finare än den andra. Mest uppmärksamhet fick nog polisbilen av herrgårdsmodell från 1969. Numera antagligen den enda i världen i sitt slag.

– Den har gått i trafik mellan 1969 och 1975 i Dalarna, berättar ägarna Stefan Norén och Lars Speek. Allt utom kom-radion fungerar. Det finns till och med ett komplett släp med både spikmatta, skyltar och alla annan utrustning som användes av den tidens poliser.

Kungar på campingen

Arne och Gunni Bjäss kom åkandes i sitt fina sommarekipage, en dimgrön Amazon herrgårdsvagn från 1962 med matchande husvagn från 1967.

- Vi åker på Amazonträffar varje sommar. Det är roligt att träffa folk med samma intresse, tycker Arne Bjäss.

- Vi brukar få mer uppmärksamhet än de nya miljonvagnarna som finns här bredvid, tillägger Gunni. Nästan som om vi vore kungligheter.