• Evelina Göransson och Amanda Larsen kommer att ansvara för Tofvehults servering på Stora torget under karnevalsdagen. Foto: privat
  • Peter och Lena Göransson flyttar in delar av Tofvehults verksamhet till Stora torget i Västervik när det blir Karneval.

Tofvehult flyttar in till stan

Peter och Lena Göransson, som driver Tofvehults café, tycker att det är viktigt att stötta ett så stort och viktigt arrangemang som Karnevalen. Därför flyttar de in delar av sin verksamhet till Stora Torget. – Bara en filial, förtydligar Peter Göransson. Vår ordinarie verksamhet kommer naturligtvis att hålla öppet som vanligt.

Fika och dryck kommer att behövas i stora mängder under karnevalsdagen. Att våga och vilja hjälpa till är viktigt, tycker Peter Göransson.

– Det här är ett himla trevligt initiativ och då är det viktigt att vi landsbygdsföretagare kommer in och gör vad vi kan för att det ska bli en bra upplevelse.

– Vi tycker också att det är viktigt att synas i många olika sammanhang. Kanske når vi en helt ny kundkrets, kanske får någon upp ögonen för att vi även är ett konferensställe.

Uppmanar att delta

I Tofevhults tält med uteservering kommer det att finnas ”minitofvehultare” och hembakat kaffebröd. Det blir som caféet i Tofvehult men med reducerat sortiment.

– Förlaget Kakor & Monster kommer dessutom ha ett bra karnevalserbjudande på några av böckerna.

Peter Göranssons tips till andra företagare är att försöka delta under Karnevalen, i någon form.

– Ta tillvara möjligheten att synas i ett positivt sammanhang. Karnevalen kommer att locka många till Västervik!

Lena Dahlberg