• Hela Acapulco-gänget fixar Kurt Matssons favoritpizza Istanbul. Fr v Elias, Nedal och Cliven Besheri samt Jan Örnek.
  • Jan Örnek och Cliven Besheri gillar jobbet på restaurangen. Säkert blir det många år till i den här branschen.

Tio år med bröderna Besheri

En pizzeria blev starten på alltihop

”Tio minuter en kvart” har blivit ett klassiskt uttryck i den bransch där Elias, Nedal och Cliven Besheri jobbar. Sedan tio år tillbaka driver de pizzeria Acapulco tillsammans med vännen Jan Örnek. – Vi har älskat varje sekund av vårt arbete – det här är världens bästa jobb, ler Elias Besheri.

Bröderna Besheris historia i Västervik började med att Nedal, som då bodde i Nässjö, tyckte att de skulle öppna en pizzeria i Västervik. Året var 2003 och Elias var 19 år.

– Jag hängde på och det har jag verkligen inte ångrat. Nedal tog med sig sina erfarenheter från restauranger han haft i både Hultsfred och Nässjö och vi öppnade Acapulco på Brunnsgatan i Västervik. Två år senare kom Cliven och Jan med i bilden.

Glutenfritt

Inriktningen har varit den klassiska med pizza och kebab i många olika varianter.

– Vi har hela tiden haft ett stort kvalitetstänk i vårt utbud och gör allt från grunden – även kebabspettet. Vi är måna om att kunna stå för det vi gör, säger Elias Besheri.

Populäraste pizzan?

– Barnens favorit är Hammare Special med pommes och kebabkött. Många vuxna gillar Acapulco med oxfilé och kantareller.

– Här ska alla kunna hitta sin favorit, det är därför vi även har glutenfri pizza, något vi var först med i Västervik.

Delar med sig

Besheris är från Libanon, Jan Örnek från Turkiet. De har upplevt en hel del tråkigheter i sina hemländer och tycker därför inte att det är mer än rätt att dela med sig till andra som inte har det så lätt.

– Vi skänker ibland dagskassan till välgörenhet och sponsrar även många idrottsföreningar. Det känns självklart, säger Elias Besheri.

Lena Dahlberg