• Tobias Ahlstedt håller i trådarna till talangtävlingen på Spötorget. Foto: Kristin Ekstrand

Talangtävling för ungdomar

Ett tiotal ungdomar kommer att visa upp sig i en talangtävling där en jury utser flera pristagare. – Det här kommer att bli kanon och jag hoppas verkligen att våra lokala talanger tar chansen att stå på scenen, säger Tobias Ahlstedt som håller i arrangemanget.

Talangscout är Karl-Inge Lindorson från Södra Vi. Han har mer än 30 års erfarenhet av att nosa upp talanger och se till att de får möjlighet att stå på en scen.

– Allt började med att jag köpte en kamera för länge sedan.

En kul hobby

Karl-Inge Lindorson fotade en hel del på fester och bröllop och lärde känna mycket folk. Någon frågade om han kunde fixa en sångerska till ett bröllop.

– Jag åkte till en talangparad i Hultsfred och hittade en tjej som jag gav jobbet. Jag lärde känna fler och fler duktiga ungdomar och nu har jag runt tusen olika kontakter. Jag informerar dem om vilka tävlingar som finns att anmäla sig till.

– Det här är en hobby för mig. Det är bara roligt att kunna hjälpa till helt enkelt, säger Karl-Inge Lindorson.