• Snart är det julskyltning och efter några dagar sätts jullandskapet upp på Rådhustorget med bland annat isbanan. Nova Sjödin och Linnéa Marberg provade skridskoåkningen förra året i december. Foto: Liselotte S Johansson

Ta med barnen på julskyltning

I år firas julskyltningen på två olika dagar i Västerviks kommun, och barn och vuxna uppmanas att komma ut ur stugorna för att delta i det första mysiga juleventet.

Den första julskyltningen äger rum i Västervik på söndag den 26:e november, den andra sker under första advent i Gamleby söndagen den 3:e december.

– Vi lägger upp det så här för att eventen inte ska krocka med varandra, säger Tobias Ahlstedt. Båda orterna har ju så gamla mysiga stadskärnor och torg och det finns många fina butiker på båda platserna.

Tobias säger att alla butiker och kedjor ska ju samsas på samma spelplan.

– Det är bra att båda kan besökas om man vill. Vi får dessutom ofta höra att butikerna har så trevlig personal, vilket skapar ett mervärde för kunderna.

Västerviks Julskyltning

– Vi kommer att ha ljuständning på Rådhustorget, sång, ett ljustal, en eldshow, Lions kommer hit, glögg finns, en barnkör och kören Joyvoice kommer att sjunga, och så häst och vagn så klart.

Gamlebys Julskyltning

– Den kommer att vara på det Gamla Torget, med sång, musik och en tomteparad. Dit kommer även Mollie Lindén och Dimpker Brothers och spelar och sjunger, och det blir även dans kring granen. I Gamleby Centrum kommer också Joyvoice för att sjunga den dagen.

Isbanan 9:e december

Lördagen den nionde december kommer jullandskapet och isbanan att sättas upp på Rådhustorget.

– Då kommer Rotary hit och håller i ett tomterace, som man kan gå eller springa med i runt en bana.

– Jag tycker det är så mysigt och ser fram emot då julen kommer och hur man kan glädja barnen, säger Tobias Ahlstedt.