• Inlagd svamp och torkad. 

Syltade kantareller

Små hela kantareller som kokas och läggs i en kryddig lag är ett gott tillbehör till grillad fågel och vilt.

3 l små gula kantareller

vatten

3 tsk salt

Lag

3 dl ättiksprit, 12 %

7-8 dl av svampspadet

3 dl råströsocker

15 vitpepparkorn

3 tsk senapsfrön

5 lagerblad

7 kryddnejlikor

7-8 skivor färsk, skalad ingefära

4 skivor röd chili

3 klyftor färsk finhackad vitlök

Tillagning

1. Rensa och lägg svampen i en kastrull. Täck svampen med vatten och tillsätt saltet.

2. Sjud svampen i ca 10 minuter.

3. Sila spadet från svampen och spara 7-8 dl av svampspadet.

4. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka ihop till en rätt simmig lag. Skumma lagen då och då.

5. Lägg ner svampen i lagen och koka i cirka 3 minuter.

6. Häll upp svamp och lag i väl rengjorda burkar och förslut.