• Barbro Hultgren Fredriksson hjälper Christina Larsson med goda råd när det gäller att sy personliga kläder. Foto: Lena Dahlberg
  • Lena Andersson och Anette Leijonberg får goda råd av Barbro Hultgren Fredriksson (mitten).

Sykurs som sprider glädje

”Kläder ska vara personliga och göra folk glada”

Barbro Hultgren Fredriksson är ett välkänt ansikte på Gamleby Folkhögskola. Förutom sina ordinarie kurser i färg och form under terminerna har hon haft sommarkurser i sömnad under många år. – Det är så roligt med alla kreativa kvinnor som kommer hit!

Sykursen ”Fin i lin” har funnits i mer än tio år och Barbro Hultgren Fredriksson har i sommar haft två veckolånga kurser med tolv deltagare i varje.

– Alla som kommer hit gillar att sy, en del som hobby, andra har det som yrke på något sätt. Här får de en möjlighet att fylla på sina idéer och utbyta erfarenheter. Alla bidrar och det blir en sådan härlig glädje och kunskap som smittar till hela gruppen.

Mer färg

Barbro Hultgren Fredriksson lever som hon lär. Hon syr nämligen alla sina kläder själv. Och svart är inte något hon förespråkar. Tvärtom.

– Jag puffar gärna för gärna för mer färg. De flesta klär sig i för mycket svart. Färg sprider mer glädje, både till dig själv och till din omgivning.

 

Barbro Hultgren Fredriksson

Barbro Hultgren Fredriksson

Bor: Västervik

Gör: undervisar i färg/form på Gamleby Folkhögskola, cirkelledare i akvarellmålning i Västervik

Intressen: syr, målar, gjuter i betong samt är ordförande för Tjustbygdens Konstgrupp