• En svettig matchbild från tidigare års turnering. Foto: Magnus Strömsten
  • Fredrik Ohlsson är en av arrangörerna i Swedish Floorball Open. Arkivfoto: Lena Dahlberg

Swedish Floorball Open - innebandy ute

”En snackis i innebandykretsar”

För fjärde sommaren arrangeras Swedish Floorball Open på Hamnplanen i Västervik. En riktig folkfest som det talas mycket om i innebandykretsar. – Många är euforiska över upplägget med att spela ute, vid havet och med den speciella stämning som blir, säger Fredrik Ohlsson.

Mellan 50 och 60 lag, uppdelade i herr- och damklass, kommer att mötas i spel tre mot tre på tre planer. Läktare, mattält, utställare och olika jippon kommer göra Hamnplanen till ett sportigt mingelområde, det är Fredrik Ohlsson, Eric Kristiansson och Rickard Detterberg övertygade om.

– Det här arrangemanget bara växer och växer. Från början var vi tre killar som tyckte att Västervik saknade något med fart och fläkt riktat till en lite yngre målgrupp. Nu kommer det finnas runt tusen personer här som spelar, hejar på eller bara njuter av att mingla med likasinnade.

– Det känns väldigt roligt att arrangera ett så pass populärt sportevenemang såklart. Och 50 000 kronor i prispengar är ingen dålig vinst.

Öppen för alla

Turneringen är öppen för alla, både proffs och amatörer. Välkända namn så som Kim Nilsson, Niklas Jihde och Emelie Lindström brukar dra storpublik.

– Det är det som är själva grejen med turneringen. Vem som helst kan anmäla ett lag. Vi har märkt att det lockar att få möta proffsen, säger Ohlsson.

– Vi har också många duktiga lokala förmågor, Peter Hirschman och Christian Klintorp till exempel, de kommer i år att bilda ett spännande lag med Stockholmsinslag.

Vimmerby utmanas

– Vår ambition är att höja kvalitéen, det gör vi bland annat genom domare från Superligan. Vi vill även att fler kompislag ska anmäla sig. Tjust bandy kommer i år – det vore verkligen roligt om Västerviks hockey ställde upp med ett lag också. Och utmanade Vimmerby förstås!

Swedish Floorball Open spelas den 2-3 augusti. Den 1 augusti inleds arrangemanget med en juniortävling som Västerviks innebandyklubb håller i.