• Svesse Svenzén frestar med strömmingsflundra och laxrulle.
  • Den här gången fick det bli stekpannan hemma i köket, annars lagar Svesse till maten i sin marknadsvagn.

Svesse är en hejare på snabbmat

Det är ingen konst att hitta till Svesse Svenzéns bostad. Doften av smörstekt strömming går inte att ta miste på.

Snabbmat ger kanske fel associationer, men snabbt går det för Svesse att göra en strömmingsflundra med rödlök och dressing i ett rejält rågbröd. Den stora skillnaden är väl att det här är ”riktig” mat utan tillsatser och som verkligen mättar.

– Jag har en nyhet för i år också. Laxrulle. Det är en tunnbrödsrulle med varmrökt lax och en hel del hemliga ingredienser, säger Svesse och ser nöjd ut när jag gillar smaken.

Gillar marknader

Svesse Svenzén har alltid gillat att laga mat och för tio år sedan började han köra runt med sin korvvagn till olika marknader. Ett liv som passar honom perfekt.

– Jag gillar att träffa folk och prata. Vi knallar blir som en enda glad familj när vi träffas.

För tre år sedan började han med strömmingsflundror och den här sommaren är det laxrullen som ska locka hungriga köpare.

Svesse träffar du på Lions Matbazar på fredag och lördag.

Lena Dahlberg