• Jonna Nilsson berättar att butiken Moore Living Concept Store kommer att ändra sitt fokus i vår till mer möbler och belysning. På bild ett vitoljat furubord från Tre Sekel, och en "bubbellampa" i taket från By Rydéns. Foto: Liselotte S Johansson
  • Färger är på ingående att få större betydelse i våra hem. Här bland en mängd enfärgade och mönstrade kuddar.

Stort intresse för designmöbler

Tid för skifte till mer färg i hemmen

Sedan 2010 har butiken Moore Living Concept Store funnits i Västervik. Nu sker omstruktureringar och konceptet fokuserar på senaste tidens utveckling inom möbeldesign.

Från början hade butiken mest inriktning på detaljer inom inredning, även om möbler också fanns.

– Nu blir det mycket mer fokus på möbler och belysning, även om detaljer kommer också finnas, säger Jonna Nilsson, butikschef. Det finns ett stort intresse för designmöbler och inredning som har märkts tydligt sista åren.

Förändringen inleddes efter att butiken fick ny ägare förra året och för närvarande håller lokalerna på att förberedas.

– Första steget är att vi gjort en stor satsning på vår webshop. Den digitala utvecklingen på vår hemsida och i sociala medier är något som vi kommer att fortsätta utveckla.

– Det andra steget är lokalerna där vi nu rensar och förbereder för ett mer renodlat sortiment.

Skandinaviskt men mer färg

Butiken lyfter fram skandinaviska hem och dess design.

– Senaste tidens trender och framåt är naturmaterial inom inredning, men även mer färg. Många kunder vågar mer nu och börjar bli lite trötta på det kliniskt vita, det grå och svarta. Det är tid för ett skifte.

Trenden innebär att vi börjar våga måla mer färgrika väggar men kanske väljer neutralare möbler och detaljer, eller tvärtom.

– Vi har alltid varit lite mer färgstarka från start egentligen, och försöker att ha ett mixat sortiment. Vi väljer våra produkter med stor omsorg bland både designklassiker och detaljer. Det är viktigt att butiken ska kännas personlig, säger Jonna Nilsson.

Under våren kommer förändringen att ske hos Moore Living Concept Store, där bland annat ett nytt möbelsortiment är på väg in.