• Lars-Göran Carlsson, hotelldirektör Best Western Västerviks Stadshotell.

Stort byggprojekt med havsutsikt

Best Western Västerviks Stadshotell satsar stort för att få alla verksamheter under ett och samma tak. Hotelldirektör Lars-Göran Carlsson hoppas att tillbyggnaden av det nya våningsplanet ska påbörjas till hösten.

Den nya takvåningen ska rymma allt från konferenser och föreläsningar till banketter och sittningar för 150 gäster. Till det en 40 kvm stor balkong med utsikt över Skeppsbrofjärden.

– Eftersom efterfrågan på konferenser har exploderat det senaste året funderade jag på hur vi skulle rusta för framtiden. Det här blir en mycket bra lösning där vi får in alla våra verksamheter i samma hus, säger en nöjd Lars-Göran Carlsson.

Invigning våren 2014

Konferensrummet kommer att ha öppningsbara glasdörrar ut mot balkongen, dessutom stora fönster och ett panoramafönster mot centrum. Befintliga hissar och trapphus förlängs och ett förråd i anslutning till det nya våningsplanet byggs om till en 100 kvm stor lounge.

– Vi har varit mycket noga med att fastigheten inte ska påverkas exteriört. Etagevåningen byggs en bit in på taket och kommer inte att påverka fasadens utseende.

– Just nu ligger ärendet på byggnadsnämndens bord. Jag hoppas på byggstart i höst och invigning av det nya våningsplanet under våren 2014.

Lena Dahlberg