• Trots en ålder av 76 år bjöd den pigga sångerskan Lill-Babs på en tempofylld allsångskväll i Gamleby folkpark. Foton: Ossian Mathiasson
  • Annika Stagård presenterar sommarens husband med Leif Hedman i spetsen. Nu återstår det tre allsångskvällar i sommar.

Stjärnglans över allsångspremiären

Den första av fyra allsångskvällar i Gamleby folkpark innehöll skönsång, skratt och en härlig social samvaro. Onsdagens gäst, 76-åriga Lill-Babs, bjöd på sig själv och fick fart på tillställningen tillsammans med allsångsledaren Annika Stagård. – Jag har världens bästa jobb och får åka till dessa härliga platser, säger Lill-Babs.
Barbro ”Lill-Babs” Svensson, en av Sveriges mest omtyckta schlagersångerskor genom tiderna, firar i år 60 år som artist men hon ligger inte på latsidan för det. I onsdags var den spralliga 76-åringen premiärartist på allsångskvällen i Gamleby folkpark och hon var inte sen med att springa ut bland runt 300 åhörare och bjuda på sig själv.
Hon sjöng till hela publiken och utvalda personer, skämtade, skrattade, satt i besökarnas knän och studsade fram med lätta steg.
– Det är underbart på alla sätt och vis. Jag har varit här i Gamleby med omnejd många gånger sedan 50-talet och spelat, det här väcker många härliga och trevliga minnen, säger Lill-Babs.

”Få upp ögonen”

Allsångsledaren Annika Stagård höll i tyglarna under onsdagens föreställning i två timmar.
– Än så länge är det ett fantastiskt uppdrag. Det blev en bra kväll men jag har en känsla av att blir bättre, säger hälsingetjejen Annika Stagård som flyttade från Bollnäs till Hallingeberg för nio år sedan tack vare kärleken.
Vad tycker du om Lill-Babs?
– Hon är en hälsingetös, det kan inte bli bättre än så, säger Annika Stagård.
Uppgiften, som allsångsledare, kommer hon sköta under samtliga allsångskvällar i sommar. Även husbandet under ledning av Leif Hedman blir ett kärt återseende för allsångspubliken i sommar.
– Det är bara början. Vi har fått en bra blandning av duktiga artister och nu får vi hoppas på att folket fortsätter komma hit.