• Stefan Magnusson, ägare av SH Maskin, är driven och brinner för bra service. På bilden är en elbil som kommer att tas i bruk som en vaktmästarbil. Den går i 45 km/h, och ett nyladdat batteri räcker till en sträcka av 40-60 km. Foto: Liselotte S Johansson

Stark utveckling för mångsidigt företag

På SH Maskin ser man riktigt ljust på framtiden. Företaget har sex anställda och har många ben att stå på, vilket de själva tror är ett framgångskoncept för eventuella lågkonjunkturer.

Det är elbilar, städmaskiner, högtryckstvättar och truckar som lett till att deras största marknad och flesta kunder är företag.

– Vad gäller elbilarna så säljs de flesta som "vaktmästarbilar", men vi säljer även nya och begagnade golfbilar, säger Stefan Magnusson, ägare på SH Maskin.

Centralt i Sverige har även hela PostNord köpt in elbilar utav samma märke som SH Maskin har.

– Det inköpet gör att vi får ta del av servicen som behöver göras på elbilarna här lokalt.

Under elva år har Stefan Magnusson utvecklat sitt företag, och som med alla företag är det en resa som gått upp och ned.

– Det tar ju ett tag att få allt att fungera. Under tre till fyra månader har nu omorganisationer skett så att verkstaden ska vara självgående. Nu fungerar det, och jag kan även fokusera mer på försäljning.

– Det börjar även ringa in mer rikstäckande förfrågningar nu, så det märks att företagsnamnet sprids.

Reparerar billyftar

Grunden i företaget och vad de brinner för är att ge bra service och reparationer med bra tillgång av reservdelar över tid.

– En del märken stryper tillgängligheten av reservdelar efter tio år, men det vi säljer och reparerar kan du köpa reservdelar till även efter 15-20 år. Våra högtryck- och städmaskiner har en av den bästa "eftermarknaden" som finns. Och alla maskiner behöver ju repareras då och då.

Även om de brinner för att ge bra service är försäljning är en viktig del, som sker av tidigare nämnda städmaskiner, högtryckstvättar, elbilar och nyligen även truckar.

– Något som inte erbjuds lokalt häromkring är reparation av billyftar. Vi gör även det.

– Att vi har många ben att stå på gör att jag känner mig inte så orolig om eller när en lågkonjunktur uppstår. Och om man inte säljer, så har vi reparationerna att luta oss mot, säger Stefan Magnusson.