• ”Båthuset” är verkligen speciellt till utseende och innehåll. På loftet finns loungerum samt ett mindre sovrum. Nedervåningen består av kök och matplats med öppen spis. Via duschutrymmet med ångbastu kan du gå direkt ut till trädäcket med bubbelpool.
  • Karolina Nilsson ansvarar för uthyrningsverksamheten vid spa- och konferensanläggningen på Stuverums Gård. Foto: Lena Dahlberg
  • Det rymliga, ljusa köket har en härlig utsikt över Gamlebyviken. Här finns möjligheter till både matlagning och samling för konferensdeltagarna.
  • På loftet finns ett stort rum med bland annat tv och olika spel.
  • Karolina Nilsson hoppas att sandstranden vid grillplatsen kan vara färdig till sommaren. I bakgrunden Båthuset (närmast vattnet), ett mindre förråd samt huset med vedeldad bastu och pizzaugn.
  • I Båthuset finns en ångbastu. Till höger syns trappan som leder upp till sovrummet och loungedelen.

Spa och konferens intill Gamlebyviken

Stuverums Gård bygger ny verksamhet

Familjen Nilsson på Stuverums Gård har byggt ett Båthus avsett för konferenser. Här finns både ångbastu, loungerum och ett stort kök. Genom de stora fönstren har man en härlig utsikt över Gamlebyviken. Bubbelpool, generösa trädäck och grillplats finns strax utanför. – Vi tror att många mindre företag uppskattar att kunna lägga konferenser nära Västervik. Korta resor, men ändå naturnära och avkopplande.

Karolina Nilsson, ansvarig för uthyrningsverksamheten, öppnar upp det vackra, och mycket speciella Båthuset. Det togs i bruk för ett år sedan och är i huvudsak inrett i vitt. Breda vitlaserade plankor till golv, grova bjälkar syns i taket och väggarna är klädda med ohyvlade bräder. I köket finns en öppen spis, på övervåningen ett loungerum med utsikt över vattnet.

– Vi vill att det ska kännas lugnt och harmoniskt här inne. Inredningen får inte ta fokus från det vackra där ute: havet och ekdungarna.

Under uppbyggnad

Stuverums Gård ägs av Anders Nilsson och Ann Ekeflod Nilsson. Gården har köttdjursuppfödning med ett 60-tal amkor. Viss hästavel bedrivs och det finns 25 stallplatser till uthyrning. I dagsläget finns runt 30 hästar på gården.

– Från början var det nog Anders som tyckte att det skulle passa bra med en vedeldad bastu vid vattnet, säger Karolina Nilsson. Tanken växte till ett större projekt som fortfarande är under uppbyggnad.

– I dagsläget finns Båthuset där vi tar emot företag för konferens, kickoff eller liknande. Efter bastun kan man sitta i bubbelpoolen utomhus, eller ta ett dopp från bryggan.

– Vi kan också erbjuda den teknik som behövs, i form av storbilds-TV, projektor och skärm.

Stugby planeras

I nära anslutning till Båthuset är en ny byggnad under uppförande. Här finns redan nu en vedeldad bastu och snart även en vedeldad pizzaugn.

– Vi såg på tv att Per Morberg har en murad pizzaugn i sin trädgård. Vi tog kontakt med muraren och fick tips på hur vi skulle göra, berättar Karolina Nilsson.

– Här tänker vi oss att mindre sällskap kan ha matlagningskurser med inhyrd kock.

För tillfället är det enbart dagskonferenser som är aktuellt, men en bit bort växer en mindre stugby fram. Där är ett hus är klart och ytterligare fyra är planerade.

– Ett annat projekt är en sandstrand vid grillplatsen. Till sommaren ska man kunna hyra båt och kajaker här, eller prova olika vattensporter.

– Vi har helt enkelt många idéer för hur verksamheten kan växa och utvecklas!