• Marie-Louise Lindahl är konferensansvarig på Gränsö slott. I bakgrunden Gränsös bungalows, ett boende som ligger i en designträdgård med egen pool. Foto: Lena Dahlberg
  • Den ”Nya salongen” kan användas under konferenstiden eller som avkoppling med en kopp kaffe.

Spa och konferens i slottsmiljö

När det nya hotellet öppnade 2009 blev Gränsö slott en året-runt-anläggning. Sedan dess har intresset för att boka både boende och möten i den natursköna miljön bara växt och växt. – Det är väldigt vanligt att företag väljer att lägga sin kick-off eller konferens här ute vid havet, säger Marie-Louise Lindahl, konferensansvarig på Gränsö slott. Något vi kommer att profilera oss mot ännu mer.

– Nu satsar vi på en ny bokningsdisk för spagästerna samt en butik med slottets egna produkter, bland annat vår egen kokbok, badrockar och souvenirer.

Läget en fördel

Gränsö slott vänder sig i huvudsak mot Linköping, Norrköping, Jönköping och Kalmar, men även till närområdet. Att förlägga sin konferens på hemmaplan är något som blir allt vanligare, enligt Marie-Louise Lindahl.

– Vi har många gånger en fördel av att ligga lite utanför staden. Gruppen hålls ihop på ett bra sätt här ute.

Spa efterfrågas

Konferensbokningen är inget som minskar, tvärtom, säger Marie-Louise Lindahl.

– Man prioriterar att komma bort från den ordinarie arbetsplatsen, att göra något som håller samman gruppen. Det kan vara en uteaktivitet eller tillgång till spa och olika behandlingar. Det efterfrågas mer och mer.

– Vi får också många förfrågningar när det gäller hälsosammare teman. Det kan gälla både maten och olika aktiviteter.