• Emma Pettersson, Albin Skoog, Albin Hagström Hult och Nora Lifberg är några av alla barn som aktiverat sig under ”Kul i sommar” vid Gläntan. Foto: Lena Dahlberg

Sommaren fortsätter på Gläntan

Många barn och ungdomar har valt att lägga en hel del av sommarlovets dagar vid Gläntan där Svenska kyrkans ”Kul i sommar” haft, och har, aktiviteter för åldrarna tio till sexton år.

Lovet går mot sitt slut och är nu inne på den sista veckan. En ovanligt varm och badvänlig sommar där det säkert slagits rekord på många ställen när det gäller badtemperatur.

– Vi har haft 25 grader här som mest, säger Henrik Frisell, en av ledarna för ”Kul i sommar”. Bad har varit en populär aktivitet, men vi har haft mycket annat att välja på också.

Brandmän tränade

Flera av föreningarna i Västervik har besökt Gläntan. Bland annat har orienteringsklubben och kanotklubben berättat om sin verksamhet.

– Räddningstjänsten har varit här flera gånger och barnen har tränat på att släcka eld. Brandmännen passade även på att träna själva när de var här. De övade räddningsaktion i vattnet och barnen fick hjälpa till.

Sista veckan

Pinnbröd, paddling, tygtryck, frågesport och spel har varit andra sysselsättningar under de snart fyra veckor som dagverksamheten pågått.

– Det här är sista veckan. Den som vill delta gör helst en föranmälan, men det gå även att anmäla på plats.