• Björn Karlsson och Kristina Silwer ser fram emot inflyttningen den 1 juni. Kontoret i det gamla 1700-talshuset ska vara nyrenoverat då. Dessutom blir det nya lägenheter i både det röda och det rosa huset. Foto: Lena Dahlberg

Snart klart för inflyttning i 1700-talshus

Efter att ha stått tomt och fallfärdigt i många år är nu det gamla 1700-talshuset på Rådhusgatan på väg att bli kontor och bostad. – Det ska vara klart för inflyttning den 1 juni, säger Björn Karlsson, Fastighetsbyrån.

Kristina Silwer på Silwer bemanning har tidigare haft sitt kontor i hemmet i Piperskärr. Nu flyttar hon sitt företag till centrum.

– Det här kommer bli perfekt för våra medarbetare. Det är lätt att ta sig hit och vi får både kontor, garage och förråd här.

Nya bostäder

När Sjökaptenen Förvaltnings AB köpte det rosa huset och det röda 1700-talshuset i kvarteret Lejonet för fyra år sedan började de med att göra i ordning kontorslokalerna för uthyrning till Fastighetsbyrån.

– Sedan i höstas pågår en renovering av de andra delarna. På övervåningen i det rosa huset blir det en fyra och en tvåa som redan är uthyrda. Ytterligare en tvåa i etage är ledig för inflyttning den 1 juni.

– Många har kanske tyckt att det röda huset borde rivas, men vi har velat behålla det. Nu var tiden inne för en rejäl renovering.

Stor förändring

På övervåningen blir det en lägenhet med två rum och kök. På bottenvåningen blir det ett 42 kvadrat stort kontor med pentry och toalett. Här ska Silwer bemanning flytta in.

– Vi har fått sänka golvet med ungefär en halvmeter för att komma i rätt nivå ut mot gatan och den stora murstocken har tagits bort, säger Björn Karlsson.

– Det känns väldigt roligt att göra i ordning huset. Det kommer bli en fin del av Rådhusgatan när allt blir klart utvändigt.