• Snäll, snällare, snällast. Det räcker inte med att äta pepparkakor. Friends snällkalender utmanar dig att göra något snällt varje dag och bidra till en bättre värld.

Snäll Jul

Mitt i mörkaste vintern tänds nu tusen juleljus för att sprida kärlek. Julhelgen stundar och förväntningarna på en god helg finns. Lite svettig av köttbulleos men glad i hjärtat.

Julstress är nära på en tradition. Vissa saker ska bara göras innan jul så är det. Punkt slut och det går inte att ändra på om ni frågar mig. Ett maraton av föreberedelser närmar sig slutspurten. Precis som i ett lopp är det den sista sträckan som ofta är viktigast. Detaljer som smaksättning, pyntade pepparkakshus och granris med röda sidenband. Energin börjar tryta men med sikte på målet där lugnet väntar så tuffar benen på. Jag uppskattar julen. Precis som mycket annat är inställningen viktig och i många fall avgörande för hur resultatet blir. Julhelgen är också tiden då våra önskningar toppar listorna. Vi hoppas och tror att vår godhet ska bidra till att uppfylla våra önskningar.

Ho ho finns det några snälla barn här? Frågar mannen i vitt skägg och röda kläder. Tyvärr så räcker det inte att bara äta pepparkakor även om det är en god väg att gå. I år har jag och min familj följt Friends snällkalendern för att locka fram det goda varje dag fram till julafton. Bakom varje lucka döljer det sig ett förslag till en god handling som bidrar till lite extra snällhet. Ett uppdukat julbord av mänsklig vänlighet. Visa din omtanke genom att lyssna på en vän. Visa att du tänker på någon genom att skicka ett snällt meddelande. Le mot dem du möter. Önska alla du träffar en bra dag. Snälla handlingar gör världen lite bättre och julhelgen mycket godare. Snåla inte med snällhet. Att vara snäll kostar inget extra och gratis är ju som bekant väldigt gott.

God Jul och Gott Nytt Snällt År!