• Rolf Lindqvist, Sven och Yvonne Karlsson från Ankarsrum kammade hem ett SM-brons i boule i Dalarna för ett par veckor sedan. Foto: Lena Dahlberg

SM-bronset i boule gick till Ankarsrum

Sven och Yvonne Karlsson samt Rolf Lindqvist tycker det är väldigt kul med boule och visst är de duktiga, men att ta en bronsmedalj i SM trodde det nog inte riktigt på. – Vi siktade på att uppnå bättre resultat än tidigare år – det gjorde vi med råge, säger Yvonne Karlsson.

Att boule har blivit en populär sport som sprider sig både bland äldre och yngre är det ingen tvekan om. De flesta pensionärsföreningar har en boulesektion, så även Ankarsrum dit Sven och Yvonne Karlsson samt Rolf Lindqvist hör.

– I somras kvalade vi till SM genom att först vinna inom klubben, sedan blev vi bästa lag i Västerviks kommun och gick då vidare till länsfinal i Nybro med sammanlagt tolv lag. Vi vann alla våra matcher och fick då representera Kalmar län under SM i Gysinge i Dalarna den 21-22 september.

I Gysinge deltog 26 lag. Trion från Ankarsrum knep till slut bronset.

– Det är fantastiskt roligt och vi är mycket nöjda.

Läggare och skjutare

Hur har ni firat medaljen?

– Med en räkmacka i Norrköping.

Hur ska man tänka vid tävling?

– I en trippel har alla olika roller, säger Rolf Lindqvist. En är ”läggare”, lägger alltså det första klotet. En är ”skjutare”, slår bort konkurrerande klot, och en ska kunna båda rollerna.

Hur blir man så här bra?

– Träning och åter träning, säger Yvonne Karlsson. Och lite talang. Är man oerfaren men vill börja med boule är det bra att spela med någon som kan. Då lär man sig snabbare.

– Jag ställer gärna upp som coach om någon vill lära sig.