• Moa Heino vill gärna fynda kläder på Black Friday. Foto: Liselotte S Johansson
  • Natalie Nilsson letar efter en ny mobil och hoppas kunna fynda en ny.
  • Agneta Nyberg tänker inte handla på Black Friday detta år, men har gjort det tidigare i USA.

Ska du fynda på fredag?

En tur i centrala delarna av Västervik avslöjar vad kunderna tycker om den allt mer populärare Black Friday och om de kommer att shoppa för att fynda nu på fredag.

Moa Heino från Västervik

– Jag visste inte att det var Black Friday denna vecka, men det kan hända att jag går ned en sväng på stan, nu när jag vet om det. Jag har handlat i klädbutiker på Black Friday här i Västervik ett annat år.

Vad skulle du vilja fynda i år?

– Långa mysiga ullkoftor skulle jag vilja hitta bra erbjudande på, säger Moa Heino.

 

Natalie Nilsson från Edsbruk

– Det visste jag inte att det var Black Friday. Jag tror säkert att jag kommer att komma hit och titta nu. Jag tänkte gå förra året men det blev inte av. Det är bra att kunna få varor till nedsatt pris om man inte har råd med fullpris.

Vilket sorts erbjudande vill du hitta?

– Jag har varit ute efter en mobil ett tag nu, så jag får se om jag hittar något sånt, säger Natalie Nilsson.

 

Angela Nyberg

– Jag vet om konceptet och att det är amerikanskt. Jag har inte handlat på Black Friday här i Sverige, och tänker inte gå i år heller, men i USA gjorde jag det då jag hälsade på släktingar där runt Thanksgiving.

– Där är det verkligen högt tryck, och människor har till och med dött i trängseln och ruschen. Det är så mycket folk, ungefär som på konserter och jättelånga köer, till varuhusen speciellt, säger Angela Nyberg.