• Christian Bjering tar motorsågen till hjälp för att bygga de tredimensionella figurerna till sagorna om sälen Lysse och hans kompisar. Foto: Lena Dahlberg
  • Lysse och några av hans kompisar finns redan som välkomnande figurer på Lysingbadet.
  • Tobias Ahlstedt och Christian Bjering har slagit sina kreativa huvuden ihop för att skapa de tredimensionella figurerna till Äventyrslandet.

Sälen Lysse och hans vänner formas med motorsåg

Christian Bjering sågar så att frigoliten sprutar åt alla håll. Med motorsågens hjälp formar han Tobias Ahlstedts figurer från Lysse-sagorna till tredimensionell form. – Nu tar vi Lysse till nya höjder. Det här blir riktigt proffsigt!

Under flera somrar har barn, och vuxna, kunnat följa sälen Lysse och hans vänner i sedelärande äventyr på Lysingsbadet. Tobias Ahlstedt är idésprutan bakom sagorna och den som skrivit både text och musik.

– När Gunnar Boman satsade på Äventyrsbadet ville han göra något alldeles extra med sälen Lysse. Han sammanförde mig och Christian Bjering och vi hittade varandra direkt.

– Jag jobbar just nu med musiken till tredje showen under tiden som Bjering gör figurerna. I februari ska de målas och när Äventyrsbadet öppnar den första juni ska allt vara klart, säger Tobias Ahlstedt.

Över hela världen

Christian Bjering är skulptör i femte generationen och har 30 års erfarenhet av att bygga lek- och äventyrsland i alla dess former. Han reser runt över hela världen och både bygger och lär ut tekniken till andra. Bonbon-land och Fårup Sommarland i Danmark samt Skara Sommarland är några exempel på projekt där Christan Bjering byggt figurer. Nu har han även utformat Äventyrsbadet och leder arbetet med att bygga upp miljöerna.

– Det blir även en fast scen i området där alla sagor kan spelas. Miljön runt om gör att det blir en riktig show!