• Rolf Nilsson och Yvonne Gustavsson trivs bra med sitt boende och är båda engagerade och aktiva hyresgäster. Foto: Lena Dahlberg
  • Boulebanan används flitigt och är till för alla i Gertrudsvik. Här ett parti mellan Yvonne Gustavsson, Rolf Nilsson, Maud och Bo Ulván.

Rolf – mångsysslaren på Solhemsvägen

”Jag gillar att ha något att göra”

När Rolf Nilsson flyttade till Solhemsvägen för fyra år sedan såg det inte alls ut som nu. Istället för välskötta gräsmattor och en boulebana växte här skog och buskar. – Jag är bara så tacksam att jag har något att göra – det håller mig igång!

Att flytta från hus till lägenhet är inte alltid en lätt omställning. Särskilt när man är van att jobba och alltid ha något för händer. Rolf Nilsson och hans fru Yvonne Gustavsson flyttade från landsbygden till ett av de äldre husen i Gertrudsvik. Ett hus där det tidigare varit tjänstebostäder.

– Jag hade inte behövt bekymra mig när det gäller sysselsättning. För några år sedan var det helt igenvuxet här, nu ser vi sjön Maren från tomten.

Boule för alla

Maskiner och hjälp från fastighetsskötare har hyresvärden bistått med, men det är Rolf Nilsson som kommer med idéer och som gör det mesta av arbetet.

– För några år sedan kom jag med förslaget att göra en boulebana och jag fick genast gehör för min idé. Banan blev klar för två år sedan och kan användas av alla som bor här i Gertrudsvik, säger en nöjd Rolf Nilsson.

Bra blandning

I det pampiga stenhuset finns fyra lägenheter och åldrarna hos hyresgästerna är minst sagt blandade, från ett till 73 år.

– Det är bra med olika åldrar, säger Yvonne Gustavsson. Vi trivs verkligen här. Det är ett fantastiskt boende med många fina promenadvägar. Perfekt för oss hundägare.