• Robert Ohlzon är ordförande för e-sportföreningen LAVA i Västervik. Foto: Lena Dahlberg

Robert vill bredda intresset för e-sport

LAN. Ett gäng tonårsgrabbar som sitter framför varsin dator och spelar dataspel dygnet runt med energidryck och snabbmat bredvid tangentbordet. Eller?

Så kan det mycket väl se ut, men Robert Ohlzon, ordförande i LAVA (Lan Association of the Västervik Area), vill lyfta fram en mer nyanserad bild av dataspelande ungdomar. Och vad dessa träffar skulle kunna utvecklas till.

– För det första spelar även personer över 20 år. För det andra har dataspel mognat och blivit e-sport (elektronisk sport). Och för det tredje, och viktigast av allt: LAN är en perfekt mötesplats för den som gillar att organisera, för den som vill lära sig programmera och för den som tycker det är roligt att föra sin kunskap om datorer och teknik vidare.

– Jag ser träffarna som en grogrund för blivande app-programmerare, projektledare och datatekniker!

Påskträff

LAVA är en förening sedan år 2000 och har cirka 150 medlemmar mellan 10 och 30 år. Föreningen arrangerar två till tre event, LAN, varje år, berättar Robert Ohlzon.

– Vi har en speciell grupp, ”Admin” som består av 15-20 personer. De ser till att det finns lokal, el, uppkoppling och ordnar med tävlingar och allt annat som behövs.

– Årets första LAN är vid påsk, den 17-20 april i Bryggaren.

Vill bredda LAN

Robert Ohlzon vill att fler ska komma till LAN. Och det behöver inte enbart vara personer som är intresserade av e-sporten som sådan.

– Det är viktiga träffar för alla som på något sätt vill utvecklas när det gäller datorer, teknik och hur man organiserar stora sammankomster.

– Jag jobbar som projektledare och webbutvecklare. Det hade jag inte gjort om det inte varit för mitt engagemang inom LAN.