• Marinette och Mattias Andersson längtar hem till västkusten. Efter mer än sex år i Västervik säljer de Lusthuset och flyttar till en liten gård på Orust. Foto: Lena Dahlberg

Restaurang Lusthuset väntar nya ägare

Mattias och Marinette återvänder hem

Det var aldrig meningen att de skulle vara kvar så här länge i Västervik. När västkustborna Mattias och Marinette Andersson kom hit för 6,5 år sedan var det för att få erfarenhet av att driva egen restaurang. – Vi ville ge Västervik tre år. Det blev det dubbla, men nu längtar vi hem till familj och vänner.

Det började med Två Möjligheter Kök & Vin och fortsatte med Östra Skälö och Gyllene Hästen. Hösten 2010 fattade Mattias och Marinette Andersson beslutet att stanna ytterligare en tid för att öppna Lusthuset i Gertrudsvik i maj 2011.

– Vi ville utveckla en restaurang med både lunch, beställningsmenyer och catering, som även skulle vara ett bra komplement till Gyllene Hästens hotell.

Restaurang i Mollösund

Just nu ligger paret Andersson i förhandlingar med intressenter till Lusthuset. När allt blir klart är dock fortfarande osäkert.

– Vår ambition är att lämna vidare till en liknande verksamhet. Även om det inte skulle bli en uppgörelse just nu fortsätter vi att driva Lusthuset från Mollösund, där vi har köpt en restaurang.

– Nu tar vi med oss all den erfarenhet vi fått här och flyttar tillbaka till rötterna. Det har vi tänkt hela tiden och nu känns det rätt.