• Sara Liew och Renée Knutsson satsar på samarbete och driver miniridskola i Frösvi vid sidan av sina egna hästföretag. Foto: Lena Dahlberg
  • Det finns många hästar på gården i Frösvi. Hingsten Lilleman är en av dem.

Renée och Sara har ridskola med barnpassning

Hästföretagare som samarbetar

Bakom stall och ekonomibyggnader breder hästhagar ut sig. Här betar massor med hästar av olika raser och storlekar. Under kvällar och helger används en hel del av dem i ridlektioner med både nybörjare och erfarna ryttare. – Jag bidrar med hästar, Renée Knutsson med lektionen, säger Sara Liew.

Som landsbygdsföretagare gäller det att vara flexibel och uppfinningsrik. Delar man dessutom gårdsplan passar ett samarbete utmärkt. Renée Knutsson och Sara Liew har var sitt hästföretag, men gör även saker tillsammans.

– Vi har nyligen startat en miniridskola dit både nybörjare och avancerade ryttare kan anmäla sig. Vi delar in grupperna efter deltagarnas erfarenhet och är måna om att ha små grupper med hög kvalité på undervisningen.

Ordnar samåkning

För den som är sugen på att ta upp sitt gamla ridintresse, men som kanske varken har tid eller möjlighet att åka till stallet, finns hjälp att få.

– Vi ordnar med barnpassning och försöker hjälpa till med samåkning. Vi vet att det kan bli problem att hitta tid när man får barn, men tycker det är viktigt att kunna fortsätta rida även som vuxen.