• Harald Hjalmarsson (M) och Christin Rampeltin Molin, ordförande i barn- och utbildningsnämnden presenterade Moderaternas nya satsning vid ridskolan i Målserum. Foto: Ellinor Harrysson

Rekordsatsning för ett aktivare Västervik

Hjalmarsson: ”Det blir vår största investering någonsin”

Nya sporthallar, upprustning av lekparker och en ny skatepark. Det är några av förslagen i moderaternas nya budget för aktivitet och fritid som planeras starta under hösten.
– Vi är en aktiv kommun men vi ska bli ännu bättre på att ge möjligheter till stimulerande och kvalitativa aktiviterer och träningsmöjligheter, säger kommunalrådet Harald Hjalmarsson.
Det handlar om att göra Västervik till en rörligare stad för alla åldrar. Förberedelserna har pågått under en längre tid och arbetet har på flera områden redan påbörjats.  Satsningen som, på sitt område, är den största någonsin i kommunen kommer kosta omkring 60 – 80 miljoner kronor, vilket är pengar som tas ur kommunens investeringsbudget.
– Pengarna är budgeterade för investering och som vi tillsammans med invånare och föreningarna bestämt vilka områden de ska gå till, säger Christin Rampeltin Molin ordförande för barn och utbildningsförvaltningen.

Inga nedskärningar

Harald Hjalmarsson bekräftar att satsningen inte kommer innebära några nedskärningar eller ekonomiska neddragningar på andra verksamheter i kommunen.