Planer för helt ny nattklubb i Vimmerby

Sommarens nattklubbsverksamhet i Lilla Mässhallen i Vimmerby gav Linda Carlsson blodad tand. Nu är siktet inställt på en helt ny nattklubb i Glashyttan. – Det vore jättekul att kunna öppna innan årsskiftet, säger Linda Carlsson, styrelseordförande i Hotell Ronja AB.
Går det att driva en nattklubb i Vimmerby? Frågan har ställts många gånger, och oftast har svaret varit nej. Lika många som känt sig kallade att testa lyckan har, åtminstone på lång sikt, misslyckats.
Förra vintern saknade Vimmerby nattklubb. 2013-2014 kan bli annorlunda. Linda Carlsson, vd på Materialmännen och ordförande i Hotell Ronja AB, har långt gångna planer på en helt ny nattklubb i Glashyttan, som ligger i anslutning till Hotell Ronja.
– Det har varit en dröm för mig att driva nattklubb och jag ser det som en jäkligt kul verksamhet.

Vill öppna före årsskiftet

Planen på att öppna något helt nytt i Glashyttan har funnits under en längre tid.
– Vi började göra iordning lokalerna för länge sedan, men så har verksamhet efter verksamhet i Vimmerby fått stänga igen och då började man undra om det går att rodda det här... Det gjorde att vi lade det på is. När den nya festlokalen kan vara klar för öppning är oklart.
– Det hade varit jättekul att kunna öppna innan årsskiftet, då får vi med  en spinoff-effekt från sommaren.
Byggnaden består av två våningar. Carlsson tänker sig en lounge på markplan och dansgolv en trappa ned.
– Personligen tycker jag om att gå på klubb där det är snyggt. Jag vill  göra något som känns fräscht och nutid.
Hur mycket kommer ni att behöva investera i lokalen?
– Jag har inga exakta kalkyler, men någonstans mellan 600 000 och en miljon skulla jag gissa. Det är inga småpengar.

”Måste göra en prognos”

Tillbaka till den inledande frågan: går det att driva nattklubb i Vimmerby?
Linda Carlsson är inte helt säker. I somras snittade Lilla Mässhallen runt 250 besökare.
– Ligger man där så klarar man sig och då har vi ändå räknat med lokalhyra, trots att det är våra egna lokaler. Men på sommaren har folk semester och lägger mer pengar på att festa. Det är  svårt att svara på om det går att driva nattklubb under vintern också,  men om man verkligen driver det som ett företag tror jag att det ska  fungera, säger hon och fortsätter:
– Hur ofta man ska ha öppet har varit uppe till diskussion varje kväll vi kört klubb i  sommar. Jag måste göra en prognos och se vad som fungerar. Allt handlar om att få snurr på det.  Ser vi att det kommer fungera ekonomiskt så kör vi.

Räds inte konkurrens

Det ryktas även om en nyöppning av gamla Harrys, men vad som händer med festlokalen på Rönnbärsgatan påverkar inte Linda Carlssons planer:
– Nej. Antingen blir det som under 90-talet och början av 2000-talet med flera ställen att gå till i Vimmerby, eller så får någon bomma igen.
Linda Carlsson tittar också på att arrangera en större tillställning i Stora Mässhallen under oktober.