Nytt projekt ska få kvinnors företag att växa

I april startar ett nytt projekt i Kalmar län som syftar till att få kvinnors företag att växa. ”Driva Framåt – The Camp” är ett samarbete mellan Regionförbundet i Kalmar län, Drivhuset Kalmar och Tillväxtverket.

Konceptet består av föreläsningar och en tredagars ”företagscamp” med kvinnor från olika branscher och bakgrund. Projektet ska få företag som drivs av kvinnor att utvecklas och nå nya marknader - nationella och internationella.

– Vi har många duktiga företagande kvinnor i Kalmar län som vill växa. Genom det här projektet vill vi hjälpa dem att gå från tanke till vidare handling, säger Charlotte Niklasson, projektledare på Drivhuset i Kalmar.

15 får möjlighet

Företagarna får hjälp att ta fram en handlingsplan för hur företaget ska växa eller utvecklas. Metoden innebär en intensiv utvecklingsprocess som också bygger långsiktigt, enligt Charlotte Niklasson.

– Vi välkomnar de kvinnor som vill utveckla sitt företag att lämna en ansökan till Driva Framåt och kommer sedan att handplocka de som vi ser har störst potential att växa och utvecklas och bli ambassadörer för vår region, säger Charlotte Niklasson.

15 företagare kommer att få möjlighet att delta. Ansökningarna kan göras från och med februari och projektet startar i april.