• Peter Hirschman och hans medarbetare öppnar lunchrestaurangen Fabriken inom kort.

Nytt matställe i stan

Ett lunchutbud med klassisk husmanskost och grillade alternativ samt möjlighet till take away. Peter Hirschman tror att Fabriken kommer att fylla ett hål i matutbudet i Västervik. – Ett lunchställe vid infarten. Det är något vi tror att folk saknar.

Planerna och byggandet har varit igång länge, men nu närmar sig dagen då Fabriken vid Materialmännen och Dollarstore slår upp portarna. Den 18 juni är det dags.

– Den 16 juni kommer vi att ha VIP-öppning – för alla. Hela stan är välkommen då. Vi visar restaurangen och bjuder på tilltugg och dryck.

Känd kock

Till att börja med så kommer den välmeriterade kocken Johnny Johansson att finnas på plats. Han ska se till att verksamheten fungerar och kommer även i fortsättningen vara med vid speciella event och liknande.

– Han har varit med i kocklandslaget, har erfarenhet från både Stadshuskällaren och Örebro Slott och har haft huvudansvaret för tio Nobelmiddagar, berättar Peter Hirschman. Han har jobbat hos oss sedan flera år tillbaka och bland annat tagit fram recept på tillbehören till Jojjens produkter.

Take away

Lunchmenyn erbjuder klassisk husmanskost där kött och chark kommer från Jojjen. Johnny Johansson står för merparten av recepten till både lunchen och salladsbuffén.

– Vi kommer att satsa mycket på take away där du tar med dig vällagad lunch eller middag. Det är verkligen något som saknas här i stan.