• Anders Eklöf jobbar hela tiden med att utveckla butiken. Förra året tillkom en salladsbar och spelbutiken. Nu sker en uppgradering av ugnarna till det butiksbakade brödet. Foto: Lena Dahlberg

Nya investeringar för att möta ökad efterfrågan

”Butiksbakat bröd är väldigt populärt”

Det är snart 14 år sedan Anders Eklöf tog över Ica Supermarket i Gamleby. Sedan dess har butiken vuxit i både storlek och sortiment, och kompletterats med andra verksamheter. – Nu uppgraderar vi vårt bageri. Efterfrågan på butiksbakat bröd ökar hela tiden.

Anders Eklöf är en av många driftiga butiksägare i Gamleby. Efter att ha byggt till butiken i omgångar och utöka sortimentet tog han 2010 över restaurangen strax intill. Linas Skafferi är numera en ljus och öppen samlingsplats för alla hungriga och fikasugna som söker sig till Gamleby Centrum.

Det nyaste tillskottet är spel- och tobaksbutiken.

– När Olrondos ägare ville sälja passade det bra att jag tog över. Det är ett år sedan i juni.

Förändrad kassalinje

Personalen och kunskapen följde med och omsättningen ökade märkbart.

– Något som också ökat är försäljningen av butiksbakat bröd. Det har gjort att vår kapacitet inte räcker till. För att möta efterfrågan byter vi nu ut både inredning och ugnar.

Även kassalinjen kommer förändras framöver. Området ska bli luftigare och få mer yta.

– Det blev onödigt trångt när spelbutiken flyttades in. Det ska vi förbättra nu.