• Jeanette Björling lämnar över till Katarina Baudin, som öppnar TamTam den 21 mars. Lena Rundberg kommer finnas på plats i den nya butiken. Foto: Lena Dahlberg

Ny modebutik öppnar i Västervik

Katarina har 50 års erfarenhet av modebranschen

Där barnklädesbutiken Mamma Barnkläder låg tidigare öppnar om drygt tre veckor TamTam, en butik som riktar sig till kvinnor i åldern 18 till 80, enligt butiksägare Katarina Baudin.

Katarina Baudin är uppvuxen i Överum men flyttade till Stockholm redan 1962. Hon har jobbat hela sitt yrkesverksamma liv inom modebranschen och har för tillfället två butiker i Stockholm.

– Jag har länge velat öppna butik i Västervik och när jag fick veta att den här lokalen skulle bli ledig slog jag till direkt. Läget är perfekt, storleken likaså och bättre skyltfönster än så här kan jag inte få.

50 år inom mode

Katarina Baudin firar 50 år som grossist inom dammode i år och jobbar fortfarande som stylist och arrangör av modevisningar.

– Jag har arrangerat visningar i Västerviks kommun de senaste 20 åren, så jag känner till området ganska bra och tror på en ny butik här.

– Det dagliga arbetet kommer min syster Lena Rundberg ta hand om. Jag kommer hit när det händer speciella saker. Vi kommer till exempel ha mingelkvällar, modevisningar, styling och färganalys.

Modevisning

Butikens utbud blir det mesta inom dammode: kläder, ytterplagg och väskor. Några barnkläder fortsätter inte TamTam med.

– Jag kommer att ha kvar mammabyxorna. I övrigt blir det riktiga ”fashionkläder”. Sådant du inte hittar hos de vanliga kedjorna, säger Katarina Baudin.

– Vi kommer att visa delar av utbudet den 20 mars med en modevisning på Stadshotellet. Dagen innan vi öppnar.