• Ett första föreningsutbyte. Nybildade Västerviks Dartklubbsällskap gästades härförleden av Gunnebo Dartklubb och man spelade den första upplagan av Torino Open. Segrade gjorde Anton Öhr (med kepsen). Till vänster Tomas Kallin och trea från höger Marcus Elb. Foto: Mikael Kindman

Ny förening som siktar rätt

Västerviks Dartklubbsällskap håller till i Johannesdal

Västervik har fått en ny förening, Västerviks Dartklubbsällskap. – Några tyckte vi skulle heta klubb, andra föreslog sällskap, därav det något egendomliga namnet, berättar ordföranden Marcus Elb.

Härförleden satt några kompisar på restaurang Torino i Johannesdal och ”spånade” om en dartklubb. Eller ett sällskap. Eller både och...

– Vi är några kompisar som brukar träffas och ta en öl och kasta lite pil, berättar Marcus Elb, och på den vägen är det...

Man har köpt in tavlor och pilar och nyligen så skickades en ansökan om medlemskap in till Svenska Dartförbundet.

– Vi kommer att gå med i distriktsserien, berättar Marcus, och så kommer vi att åka på en del tävlingar, bland annat Öland Open lite längre fram.

Tavlorna, fem stycken, har man fått tag på billigt tack vare Gunnebo dartklubbs Tomas Kallin.

– Tomas har mycket kontakter och visste att någon i Helsingborg ville göra sig av med sina, berättar Marcus.

Det är meningen att Kallin ska fungera som något slags mentor för den nybildade Västerviksföreningen. Gunnebo dartklubb har ju ett par år på nacken och Tomas Kallin mer än så, med förflutet i dartförbundet, både på riks- och distriktsnivå.

– Tomas kan hjälpa oss med allt möjligt, menar Marcus, allt från hur man räknar med regler och sånt till...ja, med allt som har med dart att göra helt enkelt.

– Jag kan hjälpa till med utbyten på tävlingssidan, lite kontakter och sånt, förtydligar Gunnebo-ledaren.

När vår tidning besökte Västerviks Dartklubbsällskaps hemmaplan, restaurang Torino i Johannesdal, där för övrigt Marcus Elb jobbar som kock, så var flera av Gunnebo dartklubbs 20-talet medlemmar där som i ett första föreningsutbyte. Man spelade första upplagan av Torino Open, därAnton Öhr segrade före pappa Jimmy Öhr.

Västerviks Dartklubbsällskap har i nuläget tiotalet medlemmar, något man snart hoppas ha fördubblat. Och Marcus är angelägen om att få bort kompisstämpeln, för just nu är det i princip bara ett kompisgäng som utgör föreningen.

– Vem som helst är välkommen att vara med, man behöver inte vara proffs, det räcker med att man har ett intresse för att kasta pil, säger han.

– Vi tränar två gånger i veckan, på måndagar och torsdagar.