• Jonas Jalkteg hoppas på 5 000 medlemmar i ”Du vet-gruppen” innan årsskiftet. Foto: Lena Dahlberg

Nästan 5 000 vet att de är från Västervik

Nostalgi ligger i tiden, både när det gäller inredning, kläder och musik. Kanske är det därför så många går med i grupper där man hjälps åt att minnas den tid som var. – Jag tror helt enkelt att det finns ett behov av att gå tillbaka till rötterna när man blir äldre, säger Jonas Jalkteg, grundare av ”Du vet att du är från Västervik om...”.

Våren 2012 lyssnade Jonas Jalkteg på ett radioprogram där personer gick samman i intressegrupper med anledning av att de kom från samma stad. Något som Jonas genast nappade på att starta i sin egen hemstad Västervik.

– Det är ju många som flyttar efter gymnasiet, men som ändå vill hålla kontakten med personer som vuxit upp på samma ställe.

Varierande åldrar

Under de 1,5 år som gruppen funnits har den samlat nästan 4 800 personer.

– Folk lägger ut gamla foton, delar med sig av minnen från ungdomsåren och är delaktiga i andras bidrag. Åldrarna varierar en hel del, från nyligen utflyttade ungdomar till äldre i 75-årsåldern.

– Jag hoppas gruppen kommer att finnas kvar, att den kan bli en mötesplats i både nutid och dåtid. Nu håller jag tummarna för att vi når 5 000 medlemmar till årsskiftet!

 

Citat:

”Jag hoppas såklart att folk hittar gamla kompisar och knyter nya kontakter med folk från hemstaden”