• Peter Lundström är en fena på att packa det lilla släpet. Här ryms både tält, sovsäckar, kompressor, madrasser och en hel del annat. Foto: Lena Dahlberg
  • En Yamaha 1900 Midnight Star från 2007 tar Peter Lundström och Åsa Marberg med på olika mc-träffar med camping.
  • Nödvändiga prylar när man ska campa: kök, vattendunk, tält och en dusch. Plus en hel del annat förstås.

Motorcykel + camping = sant

Att förena motorcykelintresset med camping är inget större problem, enligt Peter Lundström. Det enda som behövs är ett litet släp och rejäla packväskor. – Att åka bort några dagar och sova i tält – det är semester!

Peter Lundström, medlem i Törnros MC, har haft ett mc-intresse sedan 20-årsåldern. Nu är han inne på sin femte hoj, en Yamaha 1900 Midnight Star från 2007.

– Jag gjorde ett uppehåll när barnen var små men när det blev tid för motorcykel igen har intresset bara växt. För några år sedan tyckte jag och min sambo Åsa Marberg att vi ville göra något mer än bara dagsturer.

Rymmer det mesta

Paret gillar att åka på mc-träffar och bestämde sig för att kombinera lite längre svängar med övernattning.

– Vi är alltid med på Hojrock och tältar på Gränsö – fast vi bor i stan. Sedan blir det ytterligare några träffar lite längre bort.

Det är kanske inte helt ovanligt att mc-åkare slår upp tält och plockar fram campingutrustning, men ofta handlar det om att det finns en följebil med den utrustning som behövs.

– Vi stuvar bland annat tält, kök och dusch (!) i vårt släp. Det rymmer mer än man kan tro.

Regn inte okej

Det lilla släpet köpte Peter Lundström för några år sedan. Han byggde om det lite och snyggade till det för att passa motorcykeln.

– Det finns så mycket som är specialanpassat när det gäller camping så det är inget större problem att få plats med det vi behöver: tält, gasolkök, madrasser, kompressor, sovsäckar, kläder, mat och dryck. Men stolar och bord binder jag fast på ”takräcket”.

– Hyfsat väder är dock en förutsättning för att vi ska åka hoj. Tält i flera dagar när det regnar är inte kul.