• Spelsugen. Oscar Möller tror på sitt Åtvidaberg inför årets säsong som inleds i påsk.

Möller redo för Allsvenskan

Västervikssonen hoppas på mer speltid i år

Många drömmer om att bli fotbollsproffs. Få lyckas. Men Västervikskillen Oscar Möller är en av dem. I år gör han sin sjunde säsong med allsvenska Åtvidabergs FF. – Det ser bra ut, säger 25-åringen.

Snart 26-årige Oscar Möller lämnade moderklubben Västerviks FF för Åtvidabergs FF inför säsongen 2007. Sex år senare är Västervikskillen fortfarande kvar i klubben.

Mycket har hänt under tiden. ÅFF har hunnit avancera till Allsvenskan, åka ur Allsvenskan – och gå upp ännu en gång.

Förra året nådde den anrika föreningen en åttondeplats i Sveriges högsta fotbollsserie. I år vill man ta ytterligare ett steg.

– Vi har inte satt upp något specifikt mål. Vi jobbar efter att hela tiden förbättra klubben och laget, säger Möller och fortsätter:

– Det känns bra. Vi har en bra trupp och det är väl egentligen bara ”Mange” (Magnus Eriksson) som vi har tappat. Sedan har vi förstärkt med ett antal spelare.

Försöker jobba på

Möller är en fysisk och storväxt anfallare. Sin målrikaste säsong i ”Åtvid” var faktiskt den första då han gjorde tio mål i Superettan. Under sina två allsvenska säsonger har Möller gjort åtta mål totalt. Ifjol fick han begränsat med speltid, men försäljningen av Magnus Eriksson kan öppna för Västervikskillen som visat framfötterna under försäsongen.

– Det är svårt att veta om jag tar en plats. Jag får försöka jobba på, men jag tycker att det har gått ganska bra såhär långt.

Åtvidaberg har bytt tränare till kommande säsong. Peter Swärdhs återkomst till klubben kommer att märkas.

– Det finns inte två tränare som är lika. Det är skillnad i upplägg och i olika spelfaser.

Kontraktet går ut

Årets säsong blir alltså Möllers sjunde i Åtvidaberg. Det kan också bli den sista. Kontraktet med den allsvenska klubben går ut efter säsongen.

– Jag tänker inte så mycket på det. Som fotbollsspelare är det en vanlig situation och jag för inga samtal med Åtvidaberg i nuläget. Vi får se vad som händer, men det har varit en bra tid i Åtvidaberg och jag har lärt mig mycket.

En eventuell återkomst till Västerviks FF, i år i Elitfyran, ligger med all säkerhet långt bort. Men Möller håller koll på sin gamla klubb.

– Ja, lite koll har man. Sedan bor min familj kvar i Västervik och jag har några polare kvar där.

Allsvenska premiäromgången inleds den 31 mars. Den 1 april kliver Åtvidaberg in i handlingen då man ställs mot Gefle på bortaplan.

Jakob Karlsson

 

Fakta:

Oscar Möller

Ålder: 25.

Längd: 190 cm.

Vikt: 82 kilo.

Moderklubb: Västerviks FF.

Allsvenska matcher: 53.