Mjuk pepparkaka

Nathalie Lindh Gardéus gillar att baka både riktiga specialare och det som är väldigt enkelt. Den här mjuka kakan är egentligen en enkel sockerkaka med julsmak. Lätt som en plätt!

2 ägg

2 dl socker

2,75 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk kanel

2 tsk ingefära

1 tsk malda nejlikor

1 krm kardemumma

50 g smör, smält

1 dl mjölk eller vatten

Gör så här:

Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och blanda med äggsmeten. Blanda i det smälta smöret och mjölken.

Fördela smeten i bröad form, grädda i cirka 175 grader, 20-30 minuter.

Tips:

Den som vill göra kakan lite extra festlig kan dekorera den med philadelphia-frosting eller grädde. Toppa med granatäpplekärnor, tipsar Nathalie Lindh Gardéus.