• Zebastian Jalkteg och nya delägaren Sebastian Muukki. Foto: Maria Strand
  • Ett företag som planerar för framtiden.

Mindre företag med stort tänk

Elteknik i Tjust är ett mindre elinstallationsföretag som vänder sig till både företag och privatpersoner men det är i första hand privatpersonerna man satsar på. Man är behjälplig med det mesta inom el.

Elteknik i Tjust har funnits sedan 2011. Då var det Zebastian Jalkteg som startade företaget.

– Det började med ett z, säger han. Man kan säga att företaget fortfarande är ganska så ungt och att det är under utveckling. Man har haft två anställda tidigare men planer på att göra om det till ett delägarskap har funnits en tid och från den första januari i år så blev det verklighet. En av de anställda, Sebastian Muukki, gick in som delägare.

– Man måste utvecklas och våga prova på något nytt, säger han. Så nu är det två Sebastian som driver företaget.

Positiv

Man erbjuder både service, renoveringar och elinstallationer av olika slag. Det man sysslar mest med är elinstallationer. Men det är viktigt att utvecklas hela tiden och att se nya möjligheter. Marknaden går upp och ner men man är mycket positiv inför framtiden och idag är man verksam i hela Västerviks kommun.

– Det är högre tryck nu än vad det var till exempel vid samma tidpunkt förra året, säger Sebastian Muukki. Trots att rotavdraget sänktes till 30% så har man inte märkt någon skillnad. Det var precis några månader efter som det var kännbart men kunderna hittade tillbaka ganska så snabbt. Idag är man nöjd med de uppdrag man har.

– Företaget får utvecklas i lagom takt, säger Zebastian Jalkteg.

Solceller

En nyhet man kommer satsa mycket på är solceller. Det är både miljövänligt och energisparande. Där finns en marknad som växer hela tiden och man kommer rikta sig i första hand till privatpersoner.Lantbruk kan också komma att bli aktuella längre fram. De samarbetar med Windon som är ett svenskt företag. Solpanelerna är gjorda för det nordiska klimatet och som har en yta som är både underhållsfria och självrengörande. Allt för att det ska vara så enkelt som möjligt.

Spa bad

En annan nyhet för i år är spa bad. Man är återförsäljare av Svenska Badrumsinredningar. Man erbjuder färdiga paket men också om man så önskar bara få hjälp med själva inkopplingen. Samtliga spa bad är anpassade för det svenska klimatet och har mycket bra isolering. Det viktigaste är att de är energisnåla. Man erbjuder också olika finansieringslösningar.

– Ring oss, säger Zebastian Jalkteg.