• Lena Strömbäck är kurskoordinator för Medborgarskolan i Västervik. Hon ser fram emot att samla all verksamhet i de nya lokalerna på Kolonivägen. Foto: Lena Dahlberg
  • Anna Bodjo är en av ledarna för dansgrupperna. Arkivfoto: Lena Dahlberg

Medborgarskolan flyttar till nya lokaler

”Det är verkligen kul med en nystart!”

Kursutbudet växer så det knakar, och mest av allt är det de olika dansgrupperna som står i fokus. – Det finns ett mycket stort intresse, vilket gör att vi utökar dansen ytterligare, säger Lena Strömbäck som är ny på posten som kurskoordinator för Medborgarskolan i Västervik.

Medborgarskolan låg tidigare i centrala Västervik men hade danslokaler i andra delar av staden. På Kolonivägen är lokalytan fyra gånger så stor och de flesta kurser kommer att vara samlade under samma tak.

– Det är fantastiskt roligt att Medborgarskolan bestämt sig för att satsa på Västervik. Nu har vi 360 kvadratmeter till förfogande i fräscha lokaler.

Dansnyheter

Dansen är det stora dragplåstret i kursutbudet. I september breddas utbudet ytterligare.

– Vi kommer att ha 20 olika kurser, med tre ledare. Det är Anna Bodjo, David Garlén och jag, säger Lena Strömbäck.

– Vi har kurser från tre år till vuxen, men med tyngdpunkten på barn. En nyhet är att du kan komma hit och dansa med din bebis, på dagtid. Det finns även kurser där du dansar med ditt barn. Grundkurs i bugg och jazzdans för pensionärer är en annan nyhet.

– Jag hoppas också mycket på samban, att det blir ett uppsving efter karnevalen. Även sambaorkestern fortsätter under ledning av Magnus Karlsson.

Gärna förslag

Andra populära kurser är sådant som har med sjöliv att göra. Det finns både traditionella kurser och intensivkurser.

– Vi har allt från förarintyg till maskinbefäl.

Språk, musik, handarbetscafé, konflikthantering och ledarskap är andra områden inom kursutbudet.

– Vi är hela tiden öppna för nya kurser och tar gärna emot förslag, både när det gäller innehåll och personer som gärna vill vara ledare.