• Göran Larsson och Marianne Forsberg bor i Tyllinge. Caben är en ungdomsdröm som Marianne nu uppfyllt. Foto: Lena Dahlberg
  • Felicia Forslund bär en balklänning som Marianne Forsberg sytt. Foto: Johanna Karlsson
  • Marianne Forsberg syr klänningar, gardiner och dynor.

Marianne startade nytt liv på landet

”Jag slängde principerna överbord”

När den skira sommarklänningen nålas in är det med stor yrkesskicklighet. Marianne Forsberg har sytt i hela sitt liv, slutat, men på senare tid tagit upp sitt gamla yrke igen. – Jag gör precis det jag aldrig skulle göra igen...

Två och en halv mil utanför Gamleby, efter många krökar i det vackra landskapet, står det en gammal cykel som vägvisare in till ”Ma-Fo”. Marianne Forsbergs syateljé finns i en blå villa i Tyllinge, eller så tar hon med sig det som behövs och åker hem till kunderna.

– Jag har sytt tidigare. 1985 öppnade jag syateljé i en villa i Gamleby, men flyttade verksamheten till Garpe Gamleby Centrum åren 1999 till 2001.

Syr på beställning

Efter att butiken upphört jobbade Marianne Forsberg med flera olika saker, men när hon blev arbetslös för några år sedan kom tankarna på att åter öppna syateljé.

– Jag hade träffat Göran, min nuvarande sambo, och bestämt mig för att flytta från Gamleby till Tyllinge. I villan passade det bra att ha en syateljé. Och kan inte mina kunder komma hit så åker jag till dem.

– Jag syr brud- och balklänningar, gardiner, båt- och husvagnsdynor samt gör mindre tapetserararbeten.

Kärlek på nätet

Flytten till Tyllinge är ett kapitel i sig. Göran Larsson och Marianne Forsberg träffades på ”nätet” för några år sedan och i april 2011 hade de sin första dejt. Ett år senare flyttade hon till Görans villa.

– Livet är konstigt för egentligen hade jag bestämt mig för att hålla fast vid mina principer: inte bo i villa igen, inte ha eget företag igen och inte flytta ihop med någon man igen.

Och definitivt inte bo på landet.