• Maria Dahlström gör även små ”cakepops”, kakklubbor som till exempel kan dekoreras som katter. Foto: Lena Dahlberg
  • Maria Dahlström tycker det är roligast att göra tårtor. Här en bröllopstårta dekorerad med sockerpasta istället för marsipan. Dekorationerna gör Maria själv. Foto: Maria Dahlström
  • Barntårtor är tacksamma att dekorera, det finns ett stort utbud av seriefigurer och andra karaktärer att ösa ur. Foto: Maria Dahlström

Maria bakar allt från kakklubbor till tårtor

”Det är en väldigt rolig hobby”

Bröllopstårtorna med ringlande blommor, barntårtor med seriefigurer eller små söta kattklubbor. Maria Dahlström har alltid gillat att baka och för ett par år sedan tog hon steget att göra det även åt andra.

När cupcaketrenden nådde Sverige för flera år sedan köpte Mariha Dahlström en bok i ämnet. Något som satte igång en idé hos henne själv.

– Författarna hade butik på nätet. Det kunde vara något även för mig kände jag. Boken blev starten på min egen verksamhet.

Cafédrömmar

Marihas Cupcakeri startade för två år sedan. Perfekt som hobby och avkoppling till jobbet som sjuksköterska. Förra sommaren flyttade hon in verksamheten i en liten källarlokal.

– Jag har drömt om att öppna ett café sedan jag var i 20-årsåldern, men det här är en bit på väg i alla fall. Sommartid har jag viss caféverksamhet med kaffe och bakverk.

Tårtor favoriten

Hon bakar inte bara cupcakes på beställning. Maria Dahlström gör även praliner, bullar, ostkaka och nyttigare bakverk med annorlunda ingredienser där till exempel dadlar och avokado ger sötma och smak. Men det är tårtor som är favoriten.

– Det är roligast. Då kan jag ta fram det konstnärliga inom mig.